Om Borangeriet

[vc_row full_width=”stretch_row_content_no_spaces”][vc_column][rev_slider alias=”Om Borangeriet”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”45px”][thim-heading heading_primary=”VÄLKOMMEN TILL” heading_secondary=”BORANGERIET”][vc_empty_space height=”25px”][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1476086385327{margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column width=”1/2″][vc_wp_text el_class=”line-height-normal”]Trygghetsboendet BORANGERIET, ett 65+ seniorboende.

18 st lägenheter i storleken ettor, tvåor och treor.  Byggnaden är en tidigare härstammar från 1930-talet. Då tillverkades blyertspennor…de vi alla har använt och nästan kan höra ljudet av när man av någon anledning tuggade på toppen av pennan. De tillverkades här på “stiftet” i Åstorp. Efter ett antal år som lager och samlingslokal så renoverades lokalerna 2018/19 till att bli boende. Nu finns det 18 st unika lägenheter här kombinerat med gemensamhetsytor på 300m2 där det finns både gemensamt kök, biljard, bibliotek, pianobar m.m. Framöver kommer även ett orangeri att byggas framför entrén. Det kommer att vara för både odling och samvaro.[/vc_wp_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_wp_text el_class=”line-height-normal”]Är ni intresserade av boendet så fyll i vårt intresseformulär här på hemsidan så tar vi kontakt med er.[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row css=”.vc_custom_1538048722747{margin-bottom: 20px !important;}”][vc_column][vc_wp_text el_class=”line-height-normal”]

Vår vision

Vi, Ulrika och Christian Bosson, är glada att få dela vår vision “Borangeriet” med er.

Trygghet är en viktig del för oss alla. Ulrika har arbetat inom vård och omsorg tidigare och jag, Christian, med inredning, boende och produktutveckling. Vi har idag en gård som vi valt att bygga om till sju boende, inte bara till oss själva utan till vänner och bekanta. Denna boendeform passar oss utmärkt. Här umgås vi om andan faller på, fikar tillsammans, delar på gårdens gemensamma utrymmen och om hönsen vill även på äggen. Detta är grunden till Borangeriet. Ett tryggt boende med kvalité.

Fastigheten Gamla stiftet har spelat en central roll i Åstorp under många årtionden. Sedan -30 talet som pennfabrik, -70 talet som tejpgrossist och nu på senare tid som inredningsgrossist. Efter denna period så har vi nu under 2017/18 satt oss ner och funderat på hur vi bäst kan dra nytta av lokalerna och våra erfarenheter, på så vis växte Borangeriet fram.

Idag finns olika verksamheter i fastigheten. ABF som har verksamheter med musik, keramik, yoga och balett i sina lokaler, showroom för Bossons.se samt ett ytterligare boende på 15 rum, som sedan 2016 väl etablerat sig.

Borangeriet är ett trygghetsboende där alla lägenheter är hyresrätter. Borangeriet byggs i två etapper, del ett med 18 lägenheter och del två planeras nu genom planändring som kommer att bli verklighet under 2020. Gemensamhetsytorna i boendet innefattar hantverksrum, gym, danslokal, café och andra ytor såsom orangeri/växthus där alla boende får egen planteringsdel. Vår vision med detta är att man skall kunna ta steget in i ett 65+ boende där Trygghet, Närhet och Gemenskap är ledorden. Det är ett boende fyllt med möjligheter om man så önskar. Genom sitt centrala läge mitt i Åstorp med närhet till restauranger, affärer, kommunala verksamheter, vård och omsorg så får man en hög boendekvalité. Att boendet även är anpassat till 2020-talet genom stadsnät (internet), ett “all inclusive” tänk och en säkerhetsstandard som uppfyller kommande krav är en bonus.

Ulrika och Christian Åstorp[/vc_wp_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row” content_placement=”middle” parallax=”content-moving” css=”.vc_custom_1537274142666{padding-top: 250px !important;padding-bottom: 250px !important;background-image: url(https://usercontent.one/wp/www.borangeriet.se/wp-content/uploads/2018/09/cherry-tree-1225186_1920.jpg?id=3791) !important;background-position: center;background-repeat: no-repeat !important;background-size: cover !important;}”][vc_column][vc_cta h2=”Intresseanmälan” h4=”Förhandsboka dig till en visning!” add_button=”bottom” btn_title=”Jag är intresserad av en lägenhet” btn_i_icon_fontawesome=”fa fa-envelope-open” add_icon=”bottom” i_icon_fontawesome=”fa fa-envelope-open” i_color=”black” btn_add_icon=”true” i_link=”url:mailto%3Ainfo%40borangeriet.se|||”]Genom att skicka in en intresseanmälan så gör du oss observanta på att du är intresserad av ett boende hos oss. Vi kommer så snart det är möjligt att ha en visningskväll med eventuell kontraktsskrivning. Skicka in namn och kontaktuppgifter och vilken storlek på lägenhet som är av intresse. Obs! Anmälan är inte bindande.[/vc_cta][/vc_column][/vc_row]